Silion tokkal a vírusok ellen is

Dátum: 2020. november 18.



Ez az antimikrobiális technológia nem csak a baktériumok vagy gombák ellen hatékony, hanem rendkívül hatásosan gátolja a burokkal rendelkező vírusok megtapadását és szaporodását is.

A SARS-CoV2 a koronavírusok nagy családjába tartozik, mely számos állati és humán kórokozót foglal magába, többek között a Feline Coronavirus-t is.

A vírusok ezen csoportjába tartozó ágensek egy lágy és viszonylag sérülékeny lipidburokkal rendelkeznek, amelynek köszönhetően könnyen hatástalaníthatóak.

Hogyan működik vírusokkal szemben?

A mikrobák a felületen való sikeres megtapadást követően szaporodásnak indulnak. A Silion Case által használt antimikrobiális technológiával kezelt felületek azonban a beágyazott ezüst-ionoknak köszönhetően megakadályozzák a megtapadó kórokozók szaporodását (például a Norovírus és a Feline Coronavírus bizonyítottan csökkent életképességgel rendelkezik ezeken a felületeken).

Laboratóriumi tesztek igazolták, hogy a Silion Case által használt hatóanyag hatékonyan redukálja egy adott felületen megtapadó Norovírusok életképességét. A vizsgálatok során a bevonat vírusra gyakorolt hatását 5, 30 és 60 perccel a használat után elemezték. 30 percnél 93%-os, 60 percnél 99%-os vírusölő hatékonyságot mértek a kutatók.

Hasonló kutatásokat folytattak a koronavírusok elleni hatékonyság felmérésére is. A kísérletekhez Feline Coronavírusokat használtak. A bevonat felvitele után 2 órával az eredmények 95%-os csökkenést mutattak a vírusok életképességében.

A fent említett tanulmányok bizonyítékul szolgálnak a Silion Case által használt antimikrobiális bevonat hatékonyságára nézve.

Segítségünkre lehet-e ez az antimikrobiális technológia a SARS-CoV2 elleni harcban?

Jelenleg még nem áll rendelkezésünkre olyan módszer, amely a SARS-CoV2 elleni biztonságos tesztelést lehetővé tenné.

A fentiek ellenére, a SARS-CoV2 szerkezetének és mikrobiológiai tulajdonságainak ismeretében a bevonat hatékonysága az új típusú koronavírus ellen valószínűsíthető. Ennek alapja, hogy a SARS-CoV2 lipidburka és egyes szerkezeti elemei jelentős hasonlóságot mutatnak a Feline Coronavírusok és Norovírusok bizonyos komponenseivel, amelyek ellen a védőréteg már bizonyítottan hatékony.

Az alkoholos fertőtlenítőkkel ellentétben a Biomaster technológia állandó védelmet biztosít a kezelt felületeken, az anyag teljes élettartamáig.