3 tipp, hogyan legyen környezetbarátabb az otthonod!

Dátum: 2021. november 20.

Olvasási idő: 1 perc


1. Gyűjts esővizet!

Talán nem is gondolnánk, hogy sok-sok millió embernek mennyire nehéz a tiszta vízhez való hozzájutás. Rengetegen nagyon szerencsések vagyunk, hogy tiszta vizet használhatunk és fogyaszthatunk, mégis vagy éppen ezért ki kell vennünk a magunk részét is abból, hogy megőrizzük és megvédjük az életet adó vizet mindenki más számára egyaránt.

 

Az egyik szuper módszer ehhez, ha összegyűjtjük az esővizet.

Egy egyszerű hordó tökéletes lehet erre a feladatra. Meg fogsz döbbeni, hogy milyen sok víz összegyűlik akár egyetlen eső után.

Miután már több 10 liter is összegyűlt, elkezdhetjük az esővizünk felhasználását.

Néhány tipp:

  • Növények locsolása

  • Járművek takarítása

  • Mosás

  • Fürdés

2. Használj többször felhasználható fültisztító pálcikát!

A fültisztító pálcika tipikusan az olyan egyszerhasználható termékek közé tartozik, amelyekről mindenki tudja, hogy károsak a környezetre, mégis mindenki továbbra is vásárolja őket. Eddig sajnos nem is igazán létezett erre jó alternatíva.

A nem újrahasznosítható fültisztító pálcikák rengeteg helyen szó szerint szét vannak dobálva és ezáltal szennyezik a természetet.

 Ha meggyőztünk róla, hogy most kipróbálj valami újat, és ezzel is szeretnél segíteni a környezeteden, próbálj meg egy környezetbarátabb módszert találni a fültisztításra, mint például a Last Swab újrahasználható pálcikát a Last Objecttől. A Last Swab több mint 1000-szer használható, tisztítható és újrafelhasználható, legalább egy-két éven át tökéletesen tiszta fülekre számíthatsz a használatával további hulladék termelése nélkül.

Nem mellesleg ez egy nagyon pénztárcabarát megoldás is.

3. Fizesd online a csekkjeidet.

Ha megszüntetjük vagy legalább minimalizáljuk a postai levélszemét mennyiségét otthonunkban, akkor az egy remek módja a háztartási papírhulladék csökkentésének.

Ha felmegyünk az internetre, pár kattintással, esetleg egy telefonhívással el is intézhetjük, hogy ezentúl online érkezzenek a csekkek. Ez az elintézési mód nem mellesleg sokkal egyszerűbb és gyorsabb megoldása a csekkek fizetésének.

További érdekes tartalmakért kövess minket instagramon!

 

@silioncase