Védekezés a telefontokon lévő kórokozók ellen.

Dátum: 2020. június 6.A nemrég kialakult vírushelyzet alapjaiban változtatta meg gondolkodásmódunkat és a személyes higiéniáról alkotott képünket. Pár évvel ezelőtt ki gondolta volna, hogy csak maszkban léphetünk be a boltokba, sorba kell majd állni a posta előtt az utcán, vagy éppen azt, hogy kezet kell mosnunk mielőtt belépünk az adóhivatalba?

 

Megosztott társadalom
A fertőző betegségek megállítására irányuló intézkedésekkel kapcsolatban a vélemények megoszlanak. Az örök szkeptikusok úgy gondolják teljesen feleslegesen bonyolítjuk életünket ezen új szokások kialakításával. A társadalom nagy része viszont felismerte, hogy a cseppfertőzéssel terjedő vírusok megállítására csak úgy van lehetőség, ha figyelünk a személyes higiéniánkra.

 

Mit értünk személyes higiénia alatt?
Egyik nagyon fontos mozzanat a kézmosás. A szakemberek azt tanácsolják nekünk, hogy gyakrabban mossuk a kezünket, hiszen ezzel hatástalanítani tudjuk az esetlegesen kezünk felületén megjelenő kórokozókat.

A kézmosás mellett nagyon fontos a szájmaszk viselése is. Kétségkívül a szájmaszk osztja meg a legnagyobb mértékben a társadalmat. A fő probléma az volt, hogy a TV-ben beszédet mondó szakemberek sem foglalnak állást a szájmaszk hatékonyságával kapcsolatban. Azt viszont mindenki láthatja, hogy például azokban az ázsiai országokban, ahol hozzászoktak az emberek a maszk viseléséhez, a vírusok lassabban terjednek. Gondoljunk itt mondjuk Dél-Koreára, ahol korai fázisában sikerült szorosra húzni a korona vírus gyeplőjét.

A szájmaszk viselése során abban biztosak lehetünk, hogy kevesebbet nyúlunk szánkhoz, illetve orrunkhoz, hiszen fizikailag elválasztjuk kezünket és a szánk körüli részt. Ebből tehát az következik, hogy alacsonyabb valószínűséggel visszük be szervezetünkbe a vírusrészecskéket, ha esetleg fertőzött tárgyhoz vagy személyhez érünk hozzá.

 

Antibakteriális telefontok vírusvédelemre
A vírus terjedésének megállításával kapcsolatban egy nagyon fontos mozzanatot lehet még kiemelni. Talán keveseknek jut eszébe az az eszköz, amelyet leggyakrabban használunk a mindennapi életünk során. Természetesen a mobiltelefonunkról van szó.

A mobiltelefonok kijelzőméretének folyamatos növekedésével egyre népszerűbbek a mobiltelefon tokok is. Mennyire is bosszantó, az amikor véletlenül elejtjük eszközünket és betörik a kijelzője, vagy összetörik a hátoldali része. Ezen esetekben kiválóan védekezhetünk a dühítő sérülésektől, ha megfelelő mobiltelefon tokot vásárolunk.

A globális vírusterjedés időszakában folyamatosan jelennek meg személyes higiéniát biztosító innovatív termékek. Ezek között sorolhatjuk fel a nemrég piacra került SILION CASE gyártmányú antimikrobiális telefontokotat.

 

Miért jó a antimikrobiális telefontok?
A vírusok terjedésének megállítása során a legfontosabb amire figyelnünk kell, a felületek tisztántartása. Főleg a nagy tömegek által használt területek azok a gócpontok, amelyek a legnagyobb kockázatot jelentik. Hasonló logikán alapulva megérthetjük tehát, hogy azokra a felületekre kell leginkább odafigyelnünk, amelyeket a nap során a leggyakrabban használunk.

Egy antimikrobiális telefontok pont ilyen esetben jelenthet nagy segítséget. A legújabb termékek akár 99%-os védelmet is nyújtanak. Magyarul a felületükre kerülő baktériumok, vírusok és gombák 99 százalékánál többet is képesek elpusztítani.

A vírusölő hatás tulajdonképp annak köszönhető, hogy az antimikrobiális telefontok képes a felületén megtelepedett és az emberi szervezetre veszélyes kórokozók külső burkainak szerkezetét megbontani.